ЄБРР надає гарантію €20 млн для підтримки агробізнесу

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) підтримує агробізнес та інші критично важливі галузі в Україні, надаючи нефінансований інструмент розподілу ризику на €20 млн «ОТП Лізинг» — лізинговій компанії з потужною присутністю в агросекторі.

Як говориться у повідомленні банку, гарантія дозволить «ОТП Лізинг» підтримати приватні компанії, які працюють у первинному та вторинному сільському господарстві та інших критично важливих галузях — від харчової промисловості до роздрібної торгівлі, логістики та фармацевтики. Це сприятиме досягненню найважливішої мети — збереженню джерел засобів для існування населення України.

«Крім цього, укладена угода сприятиме підтриманню довгострокових капітальних інвестицій мікро-, малих і середніх підприємств у модернізацію технологій та обладнання і ширшому впровадженню більш «зелених» технологій», — вважають у ЄБРР.

Гарантія, що складається з двох частин, покриває до 50% кредитного ризику за новими договорами, які укладатиме «ОТП Лізинг», на загальну суму €80 млн, але не більше 50% портфеля. З підписанням цієї угоди загальний обсяг подібних гарантій, наданих з початку розв’язаної росією повномасштабної війни з Україною, сягнув €368 млн.

«Одна частина гарантії надається у межах Програми забезпечення стійкості та джерел засобів існування для України та сусідніх країн, яка була створена минулого року у відповідь на російське вторгнення з метою пом’якшення його економічних наслідків. Друга частина підтримується Кредитною лінією EU4Business-ЄБРР, яка сприяє інвестиціям у сталі та «зелені» технології відповідно до стандартів ЄС», — уточнили у фінустанові. 

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *