Гранти на сади та теплиці створять більше 17 тисяч сезонних робочих місць

Українські аграрії цього року отримали близько 500 млн грн у вигляді грантів на садівництво та будівництво теплиць.

Про це у телеефірі заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

За його словами, вже затверджено понад 130 заявок на здобуття грантів із садівництва, 30 — теплицям. Позитивні рішення на виплату у вигляді грантів ухвалено на суму 590 млн грн. 

«Завдяки цим грантам буде закладено близько 2 тис. га нових садів. Це суттєва цифра, оскільки йдеться про інтенсивне виробництво. Також завдяки грантам буде створено близько 40 га нових теплиць», — сказав чиновник.

Висоцький додав, що завдяки виданим грантам буде створено близько 1200 нових постійних та понад 17,6 тис. сезонних робочих місць, зокрема для внутрішньо переміщених осіб у сільській місцевості.

За словами Висоцького, перший ефект від реалізації грантової програми можна буде побачити навесні наступного року. Реалізація програми трохи нівелює різкі цінові перепади між сезонною та тепличною продукцією. 

«У попередні роки ми багато імпортували їх. Відповідно, ціна залежала від обмінного курсу, логістичних ризиків. А тут свіжа продукція вже не так залежатиме від перетину кордону, буде ближче до споживача. Це має вплинути на зниження середньозваженої ціни тепличних овочів», — запевнив заступник міністра. 

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *