Французам цікаві інвестиції в Україну: агро та переробка — серед пріоритетів

Україна та Франція продовжують вести продуктивний діалог з відновлення України, зокрема щодо поглиблення співпраці між компаніями, страхування ризиків, допомоги у гуманітарному розмінуванні, підтримки експорту.

Про це зазначила перший віцепрем’єр-міністр України — міністр економіки України Юлія Свириденко під час зустрічі з міністром економіки, фінансів, промислового та цифрового суверенітету Франції Брюно Ле Мером, говориться у повідомленні Мінекономіки. 

Зі свого боку, Брюно Ле Мер наголосив, що майбутнє Європи виборюється зараз в Україні, і як би не змінювалася геополітична ситуація у світі, Франція готова бути з Україною до кінця.

Водночас Юлія Свириденко зазначила, що страхування воєнних ризиків дасть можливість французьким інвесторам заходити в Україну та приєднуватись до проєктів із реконструкції.

Так, французька державна страхова компанія Bpifrance Assurance Export вже оголосила, що буде страхувати французькі компанії, які готові інвестувати в Україну, не чекаючи на завершення війни. Вже зараз є перші французькі підприємства, які готові отримати ці гарантії, щоб розширити свої підприємства в Україні. Також сторони обговорили можливість страхування українських інвесторів, які створюватимуть спільні компанії з французьким бізнесом.

«Французькі компанії готові локалізувати свої потужності в Україні та виробляти свою техніку на наших заводах. Я переконана, що завдяки спільній роботі це зацікавлення лише ростиме», — відмітила перший віцепрем’єр-міністр.

Зокрема, французький бізнес зацікавлений інвестувати у стратегічно важливі сектори України, зокрема в оборону, виробництво та переробку агропродукції, відновлювану енергію, виробництво та зберігання газу, зелену металургію, екологічний транспорт, охорону здоров’я та фармацевтику.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *