Державний банк почав страхувати судна у Чорному морі

«Укргазбанк» долучився до страхування суден у Чорному морі.

Про це говориться у повідомленні Адміністрації морських портів України у Telegram.

«Україна, уряд Великої Британії та пул міжнародних страхових компаній за участю страхового брокера Marsh, який є частиною компанії Olyver Vyman, створили спеціальний безпрецедентний механізм страхування суден, які скористуються українським морським коридором», — говориться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що завдяки цьому морський шлях стане доступнішим для широкого кола експортерів (не тільки аграрних), що вкрай важливо, особливо під час війни. 

За даними АМПУ, «Укргазбанк» випустив акредитив на користь британського страхувальника. Заявником акредитиву виступило ПрАТ ЕКА. Строк — до 3 років, сума — $10 млн.

Такий механізм застрахує судна, що заходять і виходять із чорноморських портів, та їхній вантаж, а також передбачає страхування ризиків, притаманних таким перевезенням. 

«Безумовно, це насамперед позитивно вплине на роботу аграрних компаній. Але надалі будуть перевозитися й інші продукти українських експортерів, адже механізм не обмежується лише сільськогосподарською продукцією на відміну від зернового коридору. Вільна навігація у Чорному морі — стратегічно важливий напрям для нашої держави. Дякуємо за це українським силам оборони і зі свого боку робимо все можливе задля зміцнення економіки країни», — зазначив в.о. голови правління «Укргазбанку» Родіон Морозов. 

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *