Блокування податкових накладних: у Раді назвали прийнятний показник

Кабінет Міністрів України готує зміни, які мають зменшити відсоток блокування податкових накладних.

Про це розповів голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у інтерв’ю Forbes.

«Коефіцієнт блокування податкових накладних тримається на рівні 0,8% від загальної кількості зареєстрованих податкових накладних вже три-чотири місяці. За результатами серпня очікуємо зменшення. Зараз підготовлені чергові, вже треті зміни до постанови Кабміну №1165, які повинні зменшити цей відсоток удвічі», — сказав депутат.

Він додав, що повністю відмовитися від автоматичного блокування накладних неможливо, тому що єдина альтернатива — повернення до перевірок, які проводилися до 2016 року.

«Ми ніколи не прийдемо до того, коли серед заблокованих буде 100% шахраїв, адже деякі «білі» операції через специфіку за зовнішніми ознаками можуть бути схожі на фіктивні. Але блокування — це ж не вирок. Це просто необхідність подати документи для розблокування. Так, це певне навантаження на бухгалтера, але, на мій погляд, це допустимі втрати, коли ми говоримо про фінансування армії у війну», — пояснив депутат.

Гетманцев вважає, що відсоток блокування податкових накладних в Україні має становити не більш як 0,2%, але коли це станеться, він не береться прогнозувати.

«До кінця року, думаю, ситуація точно покращиться», — сказав депутат.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *