У Німеччині розробили дешеву технологію виробництва рослинних морепродуктів

Компанія Planteneers (Німеччина) розширює асортимент з метою задоволення попиту на альтернативну рибу та морепродукти на рослинній основі.

Серед нових продуктів — кальмари та креветки на рослинній основі, говориться у повідомленні компанії.

Обидва продукти виробляються з однієї сировини. Наприклад, екстракт паприки надає креветкам на рослинній основі їх типовий світло-червоний відтінок.

«Виробництво також дуже просте. Маса спочатку готується у стандартному різаку, що використовується у м’ясній промисловості. В ідеалі він повинен мати функцію вакууму, щоб отримати компактну однорідну масу. Потім йому можна надати бажану форму за допомогою стандартної формувальної машини. Таким чином, без особливих витрат та без інвестицій у нове обладнання можна виробляти альтернативи морепродуктам на рослинній основі, які можна використовувати багатьма способами», — йдеться у повідомленні.

Як і звичайні кальмари та креветки, їх можна використовувати для холодних страв, таких як салати та закуски, або для гарячих страв, смажених у фритюрі, на сковороді або на грилі. Оскільки рослинні креветки та кальмари стійкі до заморожування та відтавання, вони також відмінно підходять для продуктів глибокого заморожування.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *