Наступного року випустять ГМ соєві боби із надвисоким вмістом білка

Американська харчова технологічна компанія Benson Hill має намір запустити 2025 року низку генетично модифікованих (ГМ) соєвих бобів із надвисоким вмістом білка.

Очікується, що ГМ-соя забезпечуватиме зростаючий сектор біопалива і розширюватиме ринок соєвого шроту, — повідомляє Ofimagazine.

«Ми збираємося використовувати весь генетичний потенціал рослини», — заявив співзасновник і генеральний директор Benson Hill Метт Крісп.

Згідно зі звітом, соєві боби Benson Hill мають вміст білка 45-50% (порівняно з 36-39%) і наразі виробляються лише на 0,2% з 35,4 млн га (87,5 млн акрів), відведених під плантацію врожаю в США.

Компанія розраховувала випустити 2025 року стійкий до ГМ-гербіцидів сорт, призначений для постачання птахівничого сектору США і чилійських лососевих ферм, заявив директор Benson Hill з інновацій у сфері вирощування лосося Кайл Сміт.

За словами фермера з Айови Ганса Рієнше, немодифіковані соєві боби Benson Hill з надвисоким вмістом білка дадуть можливість вийти на європейський ринок аквакультури.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *