Інтерес до кукурудзи на європейському ринку відновлюється

Останнім часом спостерігається відновлення інтересу до кукурудзи в Європі. Після серпневих відпусток трейдери повертаються до роботи, але відсутність пропозицій зі Східної Європи створює певне напруження серед імпортерів. Зокрема, на західному кордоні України кукурудза торгується на рівні 170-175 євро за тонну з відправкою європотягом у жовтні-грудні. Водночас покупці на морських портах готові платити 175-180 доларів за тонну. Проте, через обмежені пропозиції від виробників, більшість із них не поспішають продавати до збору врожаю.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на допис в telegram каналі SPIKE BROKERS.

Ціни на пшеницю зазнали сезонного зниження через активну пропозицію в серпні. Як правило, серпень та вересень не є сприятливими місяцями для збуту пшениці. Італійські покупці були готові платити 172-178 євро за тонну пшениці з білком 11% на західному кордоні України. У морських портах ціни на пшеницю знизилися на 3-5 доларів за тонну порівняно з минулим тижнем.

Зміцнення євро та підвищення цін на ріпак на біржі MATIF сприяли зростанню цін на ріпак у доларах до 500 доларів за тонну в напрямку морських портів. Попит на ріпак на західному кордоні України залишається на рівні 410 євро за тонну з олійністю 40%, з можливістю додаткової премії за вищу олійність.

Зростання цін на пальмову олію та обмежена пропозиція соняшнику з боку українських виробників призвели до підвищення цін від переробників. Деякі з них вже у вересні можуть зіткнутися з нестачею сировини, що викликає готовність підвищувати ціни.

Ціни на сою залишаються майже без змін порівняно з минулим тижнем. Лише незначне зміцнення відзначається на європейському ринку для сої НЕ-ГМО. На ринку Сербії можна продати сою НЕ-ГМО за ціною 470-480 євро за тонну.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *