Україна отримала від Словенії тягачі для гуманітарного розмінування

ДСНС України отримала два тягачі, куплені за кошти, надані урядом Словенії в межах ініціативи United24. Вони були придбані в українського виробника в рамках ініціативи «Зроблено в Україні». Тягачі дозволять оперативніше доставляти техніку для розмінування до районів, де проводиться очищення територій. 

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Мінекономіки.

«Я дякую Словенії за підтримку гуманітарного розмінування в Україні. Додаткові тягачі — це більша мобільність підрозділів наших рятувальників. Для нас важливо, що тягачі були придбані у відповідь на запит Держслужби з надзвичайних ситуацій. Така взаємодія дозволяє ефективно витрачати гроші, які надають нам партнери на потреби гуманітарного розмінування», — сказав під час церемонії передачі техніки начальник Управління з питань гуманітарного розмінування Мінекономіки України Дмитро Паньшин.

Угоду про виділення 1,5 мільйона євро для гуманітарної допомоги у сфері розмінування уряди України та Республіки Словенія підписали у грудні 2023 року. Угода набула чинності 3 липня поточного року після завершення необхідних внутрішньодержавних процедур.

«Я дуже добре знаю наскільки важлива робота із розмінування своєї землі. Виділення 1,5 мільйонів євро на потреби гуманітарного розмінування — це дуже правильний крок уряду Словенії. І ми з командою Посольства працюємо над тим, що внесок нашої країни зростав», — заявила Надзвичайна і Повноважна пані Посол Словенії в Україні Матея Превольшек.

«Наступного сезону ми в ДСНС за допомоги партнерів сподіваємося мати до 90 машин для розмінування. Це чи не найбільший парк таких машин в Європі. І я сподіваюся, що ми ще більшу площу території зможемо очистити. І тягачі нам дуже потрібні, бо машини для розмінування треба транспортувати до місця роботи», — сказав Голова ДСНС України Андрій Даник.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *