Флот дронів в один клік: українські розробники запустили AgTech-платформу

Українські розробники анонсували запуск інноваційної онлайн-платформи, яка забезпечить професійний розвиток ринку сервісного бізнесу в сільському господарстві та сприятиме посиленню продовольчої безпеки в світовому масштабі.

Про це AgroPortal.ua розповіли в компанії DroneUA, яка спільно з топ-експертами ринку в AgTech запустили онлайн-платформу.

Відзначається, що попри ризики, в яких сьогодні функціонує весь бізнес України, команда FarmFleet вбачає в AgTech-стартапі величезний майбутній потенціал та гостру практичну необхідність для вітчизняних агровиробників уже сьогодні. Наразі платформа проходить фінальні тестування, а ринковий запуск заплановано на початок липня.

В Україні нараховується близько 40 тис. агропідприємств, які щороку проводять понад 2,5 млн операцій із внесення засобів захисту рослин. В сезон аграрії працюють в умовах пікового навантаження на власну техніку, що обмежує вчасне та якісне внесення ЗЗР. Через це препарати часто вносяться із затримкою та не відповідають рекомендованій фазі росту культур, що значно знижує врожайність. 

Олександр Хижняк, співзасновник FarmFleet

«Залучення зовнішніх виконавців відбувається через «сарафанне радіо» і не є повністю контрольованим процесом. Як свідчить практика, в таких умовах аграріям не вдається планувати технічні ресурси навіть за два-три тижні до виконання операцій у полях. Наша задача — дати аграріям дієвий ринковий інструмент для залучення зовнішніх виконавців, із гарантіями, контрольованою якістю та можливістю довгострокового планування. Саме це й закладено в функціонал FarmFleet» 

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *