Погода сприяє розвитку фітофагів. Як забезпечити контроль лускокрилих шкідників на ріпаку

Нестача вологи в багатьох регіонах та підвищені температури вересня вплинули на заплановані строки посіву ріпака озимого. Щодо вже висіяного насіння, то ці фактори стримували дружне проростання та ріст культури.

Однак для розвитку шкідливих фітофагів, зокрема лускокрилих видів, ці умови були досить сприятливими. Тому фахівці Ukravit наголошують на важливості інсектицидних обробок в осінній період.

Олександр Мигловець, керівник департаменту агротехнологій компанії Ukravit

Аграрії, які вже отримали сходи ріпаку озимого пізніх строків сівби або ж розвинені рослини ранніх строків посіву, тепер мають необхідність захищати його від комплексу шкідників. Адже гідротермічні умови, що складаються наразі, є сприятливими для їх розповсюдження. Наші агрономи-консультанти із різних регіонів відзначають поширення в ріпаку хрестоцвітих блішок, несправжніх гусениць ріпакового пильщика, подекуди  білокрилки, капустяної молі, гусениць біланів, підгризаючої совки. За відсутності заходів із їх контролю вони можуть значною мірою пошкодити молоді рослини, що зробить подальший ріст і успішну перезимівлю ускладненими. 

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *