Зростання експортних цін на кукурудзу стимулює попит на внутрішньому ринку

В AgroMarket UUB від Української універсальної біржі оновлено підсумки за період з 9 по 17 вересня.   Про це пише propozitsiya.com з посиланням на пресреліз УУБ.  

Внутрішній ринок

  На ринку кукурудзи спостерігалася тенденція до зростання індикативів. Активний попит з боку трейдерів та підвищення експортних цін спонукали до висхідної динаміки й на внутрішньому ринку. Крім того, побоювання щодо скорочення врожаю порівняно з минулим роком посилювали нестачу пропозиції та підтримували ціни на високому рівні.    «Ринок пшениці демонстрував різну динаміку. У сегменті продовольчої пшениці ціни залишилися стабільними через обмежену пропозицію якісної зернової та високі витрати її перероблення борошномелами. Водночас ціни на фуражне зерно зросли під впливом активного експортного попиту. Збиральна кампанія соняшнику просувалася активними темпами, що призвело до збільшення пропозиції на ринку, проте фермери все ж стримували реалізацію продукції. Щодо сої, то попри активне надходження нового урожаю, яке зумовлене побоюваннями аграріїв щодо подальшого зниження цін, ринок демонстрував стійкість, проте незначне послаблення цін прослідковувалося», – зазначають аналітики УУБ.   Українська універсальна біржа продовжує активно працювати на аграрному ринку та пропонує новий рівень сервісу: організований ринок зернових та олійних – БІРЖОВІ ТОРГИ АГРОПРОДУКЦІЄЮ ВІД УУБ. З детальною інформацією можна ознайомитися за посиланням.  

Зовнішній ринок

  У вівторок, 17 вересня, ф’ючерси на кукурудзу та сою підвищилися, тоді як на пшеницю в основному знизилися. «Кукурудза на Чикаго торгувалася в обидві сторони, утримуючись тиском збору врожаю, і підтримується коротким покриттям. Звіт про прогрес урожаю показав, що станом на неділю збір урожаю в США склав 9%, що на 1 пункт нижче очікувань торгівлі, але випереджає в середньому 6%. Контракти на озиму пшеницю в Чикаго були нижчими через швидкий початок посіву озимої пшениці 2025 року. Соєвим бобам вдалося закритися в плюсі ​​на тлі зростання сирої нафти. Ціна нафти зросла через перебої з постачання в США, спричинені ураганом “Франсін”, і ідею, що Федеральна резервна система знизить процентні ставки цього тижня», – додають аналітики УУБ. Щоб ознайомитися з оглядом цінових індикативів ринку, перейдіть у безкоштовний чат-бот для купівлі та продажу аграрної продукції в Телеграм – AgroMarket UUB, далі – «поділитись номером» і обираєте розділ «Аналітика».

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *