Ціни на різні види м’яса в Україні синхронізувалися

Роздрібні ціни на охолоджені м’ясні напівфабрикати зросли наприкінці літа.

Про підвищення цін на м’ясо на прилавках супермаркетів повідомляють аналітики асоціації «Свинарі України».

«У серпні цінова динаміка різних видів м’яса синхронізувалася: охолоджена свинина у середньому подорожчала на 3,2%, курятина додала 2,5% до середньої ціни у липні, а яловичина підвищилася в ціні на 2,8%. Хоча темпи приросту цін на свинину в серпні проти попереднього місяця лідирують, загалом для споживача цей вид м’яса став доступнішим, ніж роком раніше чи наприкінці 2023-го, на відміну від інших», — інформують аналітики.

І уточнюють, що наприкінці минулого літа та у грудні попереднього року кілограм охолодженої свинини коштував 206,1 грн/кг і 202,7 грн/кг відповідно, однак минулого місяця середня роздрібна ціна склала 199,6 грн/кг. 

«Утім, хоч для більшості м’ясних частин це твердження справедливе, є й винятки. Преміальні свинячі напівфабрикати чи ті, попит на які сезонно вищий, далеко не завжди йдуть в ногу зі загальним трендом. Так, наприклад, стейк, вирізка та ошийок цьогоріч дорожчі, а серпневий приріст цін на більш затребуване м’ясо шиї та стегна демонструють вищі за середні темпи приросту цін», — роз’яснили в АСУ.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *