Варіанти захисту резервуарів від корозії та пошкоджень

Варіанти захисту резервуарів від корозії та пошкоджень
Варіанти захисту резервуарів від корозії та пошкоджень

Подовжити термін експлуатації резервуарів від корозії можна, систематично виконуючи антикорозійну обробку, яка поліпшує експлуатаційні властивості конструкції. Завдяки сучасним технологіям можна припинити розвиток руйнівних процесів та зберегти сталеві елементи тривалий період. Зважаючи на умови експлуатації резервуара обирається комплекс захисних заходів.

Звернувшись на сайт «ЦентрРезервуарСервіс» можна замовити послугу діагностики, антикорозійної обробки чи ремонту промислових резервуарів: https://rezervuary.com/ua. Робота виконується кваліфікованими фахівцями за допомогою спеціалізованого обладнання згідно з технологічними нормами. 

Методи захисту резервуарів від корозії

  • Лакофарбові покриття. Одним з найпростіших та ефективних засобів для знешкодження ділянок з корозією металоконструкції є нанесення спеціального засобу на його стінки. Цей спосіб дозволяє проводити роботу з місткостями будь-яких форм.
  • Хімічна чистка. Дана технологія підходить для очищення промислових резервуарів зі складною геометрією. На забруднення здійснюється вплив спеціальними розчинами з лужними чи кислотними сполуками.

Зокрема, популярністю користується перший спосіб обробки поверхонь.

Як проводиться антикорозійна обробка промислових резервуарів

Щоб здійснити антикорозійну обробку резервуарів використовуються спеціальні лакофарбові матеріали, які стійкі до перепадів температури, вологи та впливу сонячних променів. Вони відмінно захищають поверхню від корозії та надають резервуарам естетичного вигляду.

На початковому етапі спеціалісти очищують звільнену від матеріалу місткість, зачищають її та знепилюють. Після очищення стінок додатково їх промивають компресором для максимального результату.

На наступному етапі поверхня промислового резервуара покривається спеціальним лакофарбовим матеріалом в декілька шарів. Роботу виконують спеціалісти з використанням спеціального обладнання, яке дозволяє нанести шар засобу рівномірно. При цьому необхідно дотримуватися тривалого проміжку між нанесенням. 

Така обробка не тільки допомагає вирішити завдання з забезпечення захисту резервуара, але й надає конструкції естетичного вигляду. 

Обробка поверхні проводиться згідно з нормами, вказаними у паспорті металоконструкцій, не перевищуючи вказаний термін.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *