Як вибрати акумулятор для сільськогосподарського дрона 

Як вибрати акумулятор для сільськогосподарського дрона 

Такий компонент безпілотного літального апарату, як акумулятор для дрона, повинен використовуватися відповідно до сфери застосування вказаного пристрою. Треба враховувати габарити самого квадрокоптера, дальність його польоту, та функції, які він безпосередньо виконує.

Як правильно вибрати акумулятор для сільськогосподарського дрона

В ідеалі, щоб обрати якісну батарею для дрона сільськогосподарського призначення, треба звернути увагу на його модель, технічні характеристики, та вимоги експлуатації. Однак, можна навести кілька універсальних аспектів, на які варто звернути увагу.  Серед таких виділяють:

  • напругу та місткість батареї;
  • тип акумулятора;
  • вагу та розмір;
  • цикли заряду-розряду;
  • технології безпеки.

Напруга та місткість

Треба переглянути технічні характеристики дрона. Зазвичай, у інструкції для користувача, будуть вказані оптимальні характеристики акумулятора, у тому числі й напруга. Цей параметр може вказувати для різних батарей, у тому числі для  3S, 4S, 6S літій-полімерних або літій-іонних. Місткість батареї вказується в міліампер-годинах mAh.

Тип акумулятора

Більшість дронів для сільськогосподарського застосування використовують літій-полімерні батареї. Головною перевагою такого акумулятора є його оптимальне співвідношення між місткістю та вагою. Адже батарея повинна бути потужною та мати невелику вагу. У протилежному випадку дрон не зможе досягти бажаної швидкості.

Вага та розмір

Вкрай важливо врахувати обмеження на вагу та розміри акумулятора, який планується придбати для сільськогосподарського дрона. Слід враховувати максимальне фізичне навантаження, яке може переносити безпілотний літальний апарат.

Цикли заряду-розряду

Треба враховувати, наскільки інтенсивне використання сільськогосподарського дрона планується. Завдяки цьому, можна буде приблизно зрозуміти, скільки на добу знадобиться циклів заряду-розряду акумулятора. При можливості, треба купувати батарею з максимальною кількістю циклів.

Технології безпеки

У деяких сучасних сільськогосподарських дронах є додаткові функції безпеки, у тому числі захист від перенапруги, перезарядки, перегріву або короткого замикання.

Крім наведених параметрів, варто врахувати, що мотори дронів сільськогосподарського призначення повинні мати рівень захисту від води IP67. Адже пристрої будуть активно використовуватися під час різних погодних умов, у тому числі під час дощу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *