Закупівельні ціни на свинину підскочили на 5% через брак пропозиції

Міжсезоння принесло позитивне коливання цін на вітчизняному ринку свинини.

Про це говориться у повідомленні асоціації «Свинарі України».

«Останні торги лютого відзначилися пожвавленням з боку заготівельників та, відповідно, позитивною ціновою динамікою. Так, виробники свинини цього тижня реалізують тварин забійних кондицій по 67-68 грн/кг, що на 2-3,5 грн/кг вище, ніж тижнем раніше. Середньозважена ринкова позначка зупинилася на рівні 67,6 грн/кг, додавши 4,7% до попереднього показника», — говориться у повідомленні. 

Зазначається, що більшість свиногосподарств спостерігають активізацію як серед постійних клієнтів, так і серед колишніх чи нових покупців. Крім цього, оператори фіксували запити на додаткові товарні партії, які не могли задовольнити за відсутністю вільних обсягів. 

«Окремі представники переробної галузі підтверджують, що закупитися у бажаному обсязі було непросто, тож подекуди відчувався брак пропозиції. Водночас переробники зауважують, що реалізація поки не сигналізує про пожвавлення попиту з боку кінцевих споживачів, що створює додатковий тиск на ціни охолодженої свинини. Проте додатковий попит на свиней забійних кондицій пояснюють активнішою заготівлею сировини для потреб глибокої м’ясопереробки», — пояснили в асоціації.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *