Українське м’ясо птиці отримало доступ до ринку Канади

Акредитовані українські підприємства з листопада можуть використовувати погоджений Офіційний сертифікат щодо перевірки м’яса для експорту м’яса птиці з України до Канади.

Про це повідомляє Союз птахівників України.

Як зазначається, експорт м’яса птиці з України до Канади відбуватиметься в межах Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою (CUFTA), яка була підписана 11 липня 2016 року, а 1 серпня 2017-го набула чинності. Переговори про погодження сертифікату щодо перевірки м’яса птиці тривали понад 6 років, з 2016 року.

Експорт м’яса птиці відбуватиметься без застосування митних зборів і тарифних квот до червня 2023 року, оскільки Канада скасувала усі мита і квоти на українську продукцію на 12 місяців.

Сторонами погоджено, що перші десять товарних партій м’ясних продуктів з України підлягатимуть повній органолептичній перевірці.

Акредитація нових підприємств відбуватиметься Канадським агентством з перевірки безпеки продуктів харчування дистанційно або під час «фізичної» перевірки на місці. З переліком акредитованих українських підприємств, які мають право імпортувати м’ясну продукцію до Канади, можна ознайомитися за посиланням.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *