Виробництво молока в Україні скоротилось на 15%

Активізація сироварів, експортні потоки, що сприяли зниженню запасів операторів, відновлення попиту на свіжі молочні продукти, спричинене хвилею повернення українців з-за кордону, — всі ці фактори стимулювали потребу в сировині.

Відбулося також сезонне зниження пропозиції молока, говориться у повідомленні «Інфагро».

«Тому навіть підвищення вартості газу не змогло стримати зростання цін на сире молоко. Впродовж місяця відбулося декілька етапів перегляду закупівельних цін для виробників. Така динаміка сприяла також підтримці позитивних рівнів рентабельності виробництва молока», — пояснюють експерти.

Зазначається, що «зелений коридор» спричинив відновлення внутрішніх цін концентрованих кормів, але маржа виробників лишається на високих рівнях. За оцінками «Інфагро», операційний показник за підсумками вересня склав приблизно 34%.

Держстат оновив дані поголів’я корів і обсягів виробництва сирого молока в Україні за підсумками 8 місяців.

«Згідно з офіційними даними, виробництво молока в країні за цей період склало 5,1 млн т, що на 14,6% менше показника минулого року. Господарства населення зменшили обсяги на 18%, в той же час сільгосппідприємствам вдалося уникнути суттєвого падіння, зниження складає «всього лише» 6,7%», — додають спеціалісти.

Також наводяться оцінки щодо виробництва молока в областях, де не проходять воєнні дії (4,1 млн т), та де проходили та/або проходять воєнні дії (1,0 млн т).

За даними Держстату, поголів’я корів в Україні на 1 вересня становило 1,4 млн голів, що на 15% нижче показника минулого року на аналогічну дату.

По поголів’ю також є оцінка по областях, де не проходять воєнні дії: 1145 тис. голів (82,1%), та де проходили та/або проходять воєнні дії: 250 тис. голів (17,9%).

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *