Тваринництво відновлюється після падіння на початку війни

Процес відновлення триває в усіх секторах тваринництва.

Про це заявив у телеефірі перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, говориться у повідомленні Мінагрополітики.

«У нас був цикл суттєвих втрат у тваринництві протягом першого місяця війни і до літа. До прикладу, по мʼясу птиці падіння відбувалося в межах 5%, у молочному секторі, на жаль, було втрачено близько 20% поголів’я та виробництва загалом, але ми бачимо тенденцію на відновлення. Цьому сприяє, зокрема, відкриття ринку ЄС.

Також бачимо позитивну тенденцію відновлення у свинарстві. Сподіваємося, що цей тренд зможемо зберегти протягом зими і в наступних періодах, і в принципі нам вдасться вийти з війни із перемогою та сільським господарством, яке більше генерує продукції з доданою вартістю та гарантовано забезпечує українського споживача», — зазначив Тарас Висоцький.

Він додав, що найбільшим викликом сьогодні для агросектору є логістика, адже вона залишається надто дорогою, і рентабельність виробництва сільгоспкультур є або нульовою, або близькою до нуля за більшістю зернових культур.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *