Торгувати вершковим маслом в Україні зараз вігідніше, ніж у Європі

Ціни на масло в Україні, як і у всьому світі, продовжують знижуватися.

Зважаючи на частку експорту в загальних продажах, така ситуація цілком логічна, повідомляють аналітики «Інфагро».

При цьому темпи падіння ціни в Україні не такі швидкі, як у Європі. Запаси товару зараз невеликі, і це дозволяє виробникам обмежувати експорт, концентруючись на внутрішньому ринку.

«Європейські трейдери суттєво знизили зацікавленість у придбанні українського масла і пропонують експортерам ціни, які не можуть для тих бути цікавими. Крім того, зараз внутрішні ціни більш привабливі, ніж ті, що пропонують європейські трейдери», — вважають експерти.

З урахуванням поточної ринкової кон’юнктури, у найближчі тижні експорт масла суттєво знизиться, вважають спеціалісти. Вже минулого місяця він скоротився зразу на 37% — до 1 тис. т. При цьому суттєво зменшилась частка постачань до країн ЄС.

«А в цілому експорт масла минулого року зріс на 29% до рівня понад 14 тис. т. Крім того, було вивезено 340 т молочного жиру. Левова частка постачань припадала на країни ЄС, найбільше везли в Польщу. Значні закупівлі українського масла здійснювали Молдова та Азербайджан», — констатують експерти.

У 2023 році експорт масла, скоріш за все, скоротиться як через зменшення виробництва, так і через вірогідне збільшення споживання, прогнозують в «Інфагро».

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *