Свинина у роздрібній торгівлі подешевшала на 4%

Ціни свинини на полицях супермаркетів у листопаді знизилася на 4% проти попереднього місяця.

Про це повідомили за підсумками жовтня в аналітичному відділі асоціації «Свинарі України».

За результатами щомісячного моніторингу національних торговельних мереж, протягом листопада середня ціна кілограма свинини склала 178,2 грн/кг. Це на 4,1%, чи 7,6 грн/кг дешевше, ніж у жовтні.

«На початку місяця кілограм свинини у мережах роздрібної торгівлі коштував 184 грн/кг, а у кінці листопада та на початку грудня його ціна була на 10 грн/кг нижчою. При цьому найпомітніше знизилася ціна на несезонний ошийок: з 215,1 грн/кг у перший тиждень листопада до 197,1 грн/кг у кінці місяця. Трохи менше здешевлення торкнулося корейки, стегна та лопатки, які упродовж листопада подешевшали на 12,5-15 грн/кг», ― відзначають в аналітичному відділі АСУ.

За словами експертів, основною причиною послаблення цін на охолоджену свинину є зниження закупівельних цін на живець свинини як під впливом сезонних чинників, так і через нові обставини воєнного часу.

«Зокрема, окрім обмежень з боку купівельної спроможності, відчутний вплив на обсяги кінцевої реалізації мають перебої з електроживленням. Останнє змушує роздрібну торгівлю переглядати кількість та обсяги замовлень, а споживачів ― коригувати зміст та структуру продуктового кошика. Незважаючи на екстремальніші умови роботи, більшість постачальників та покупців вже адаптувалися до них, тож надалі оператори очікують відносної стабілізації роздрібної торгівлі», ― прокоментували в асоціації «Свинарі України».

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *