Ринок молочної сировини в Україні активізувався

Кілька факторів посприяли активізації ринку молочної сировини на початку вересня.

Про це говориться у повідомленні «Інфагро».

«Головними в активізації ринку стали сировари. Після зміни курсу наприкінці липня стало зрозуміло, що імпорт втратив привабливість, і мережі будуть змушені переключити увагу на вітчизняних виробників. Проте в серпні операторів стримували існуючі контракти та високі запаси на складах. Але вже з перших чисел вересня сировари продемонстрували свою потребу в сировині, першими піднявши закупівельні ціни на молоко», — пояснюють експерти.

Зазначається, що різниця цін біржових молочних товарів у ЄС та Україні лишається значною. Через слабку активність західного ринку в серпні трейдери навіть знизили пропозиції для українських товарів.

«Категорія, попит на яку через інфляцію був під максимальним питанням, — свіжі молочні продукти. Та в кінці літа відбулася чергова хвиля повернення вимушених переселенців до України, що позитивно позначилось і на продажах категорії на початку вересня.

Таким чином, виробники всіх категорій молочних продуктів відчули потребу в додаткових обсягах сировини, що призвело до помітного зростання закупівельних цін на сире молоко», — додають аналітики.

За останні 3-4 тижні вартість сирого молока сільгосппідприємств в Україні встигла підвищитись на 30-40 копійок. В середині місяця діапазон заготівельних цін для молока сільгосппідприємств уже переважно складає 10,2-11,5 грн/кг без ПДВ.

Середня ціна для населення також піднялась і в більшості випадків знаходиться на рівні 7,5 грн/кг без ПДВ.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *