Ринок молочних продуктів: імпорт втратив вплив, а продажі ростуть

Вересневі продажі свіжих молокопродуктів, хоч і далекі від рівня довоєнного періоду, але значно кращі за літні.

Про це повідомляють аналітики «Інфагро».

«Початок нового навчального року і більш активне повернення вимушених переселенців із-за кордону зіграли свою роль — у вересні продажі свіжих молочних продуктів зросли. У той же час платоспроможність українців не збільшилась, тому сподіватись на подальше збільшення обсягів реалізації поки немає підстав», — вважають вони.

На думку експертів, зростанню продажів певною мірою сприяла також певна стабілізація цін. У вересні виробники ціни якщо і збільшували, то несуттєво, але не виключено, що у жовтні вони знову почнуть їх піднімати, аргументуючи це зростанням собівартості через здорожчання сировини та енергоресурсів.

«Європейські молочні продукти зараз надто дорогі для українського ринку, але імпорт все-таки скорочується досить повільно. Минулого місяця в країну ще завозили певний обсяг кисломолочних продуктів, свіжих сирів і навіть молока. Але такі обсяги імпорту вже майже не впливають на український ринок», — додають спеціалісти.

У той же час, після девальвації гривні українські виробники почали шукати шляхи відновлення експорту свіжих молокопродуктів, контстатують в «Інфагро». Поки що основним покупцем українських свіжих молокопродуктів залишається Молдова, але не виключене налагодження постачання продукції найближчим часом навіть до Європи.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *