Попит на молочні продукти буде скорочуватись

Офіційні споживчі ціни молока (на полиці) у липні підвищились на 21%, що практично корелює із загальним трендом за споживчими товарами.

Про це заявив партнер проєктів «Інфагро» Максим Фастєєв.

«Якщо аналізувати цінову динаміку оптових цін свіжої категорії (до дистрибуції), яка відслідковується за допомогою Індексу свіжої категорії «Інфагро» (молоко, сметана, сир кисломолочний), то спостерігаються значно скромніші інфляційні темпи. Це говорить про здорожчання безпосередньо самої дистрибуції, послуг ритейлу, а також відмови від акцій (збитково)», — пояснює він.

Інфляція цін продуктів переробки водночас дуже схожа з динамікою по сировині й у липні складає, відповідно 12% і 10%. Виробники свіжої категорії наразі працюють на межі рентабельності, розуміючи, що на тлі зниження купівельної спроможності населення подальше підняття цін прискорить падіння попиту на продукцію, додає експерт.

«Проте подальшої інфляції полиці не уникнути через девальвацію гривні, а отже й зростання цін на пакування та інгредієнти. На жаль, доводиться прогнозувати суттєве зниження обсягів споживання молочної продукції на внутрішньому ринку в наступні два квартали», — прогнозує Фастєєв.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *