Після свят посилилась конкуренція між постачальниками свинини

Ціни на свиней забійних кондицій після зимових свят традиційно послабилися: зі зниженням споживчої активності у другій декаді місяця змін зазнали й закупівельні ціни.

Про це говориться у повідомленні асоціації «Свинарі України».

Як зазначається, у другій половині січня також характернішою стала і регіональна розбіжність цін. Так, у ході попередніх торгів у центрі живець переважно реалізували по 61-63 грн/кг, тоді як сході та заході ціни закупівлі тяжіли до 60 грн/кг.

«Представники м’ясопереробки зауважують, що послаблення торговельної активності після зимових свят є традиційним, а його темпи відповідають очікуванням. Водночас оператори відзначають посилення внутрішньої конкуренції між постачальниками охолодженої свинини, що посилює тиск на ціни у цьому сегменті та, відповідно, на закупівельні», — зазначають в асоціації.

Незважаючи на негативну цінову динаміку останніх двох тижнів, більшість виробників свинини зазначає, що реалізація товарних партій йде планово — без відмов, переносів та/чи перегляду цін закупівлі серед тижня, а деякі постачальники живця виходять на ринок із меншими товарними партіями.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *