Переробники м’яса страждають від перебоїв електропостачання

В Україні відмічається подальше зниження цін на свиней забійних кондицій. Тиск на ціни спричинений зменшенням кінцевої реалізації охолодженої свинини через перебої електропостачання. 

Про це повідомили аналітики асоціації «Свинарі України» (АСУ). 

Аналітики відмічають, що середньоринкова позначка цього тижня зупинилася на рівні 61,7 грн/кг, що на 8,5% поступається показнику початку місяця. 

«‎Цього тижня сильніше проявилася неоднорідність співвідношення попиту та пропозиції товарного поголів’я свиней в різних регіонах країни. Тож хоча більшість товарних партій «розписали» по 60,5-64 грн/кг, цінові позначки вище згаданого максимуму непоодинокі. Зокрема, найвищі ціни цього тижня фіксують на Півдні та подекуди у Східних областях»‎, — повідомили в асоціації.  

Представники м’ясопереробної галузі зазначають, що основною причиною цінового тиску наразі є зменшення кінцевої реалізації охолодженої свинини через перебої електропостачання. 

Так, заклади роздрібної торгівлі м’ясом істотно скорочують замовлення, щоб забезпечити реалізацію без залишків, а переробники надалі працюють в умовах «поламаних» графіків поставок через відключення світла та часті повітряні тривоги.  

«‎Не дивлячись на негативну цінову динаміку останніх тижнів, абсолютна більшість виробників свинини реалізує усі наявні товарні партії без залишків. Деякі переробники очікують, що після стабілізації енергетичної ситуації та повного перегляду кінцевих цін на охолоджену свинину, ринкова ситуація має «вирівнятися», — акцентують фахівці. ‎ 

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *