Після окупації сучасну ферму на кордоні з Білоруссю довелось закрити

Агрохолдингу «ІМК» не вдалось відновити роботу молочної ферми у Чернігівській області на кордоні з Білоруссю. Після окупації її довелося закрити.

Про це розповів генеральний директор «ІМК» Алекс Ліссітса, пише Infagro.‎

Зазначається, що молочна ферма потрапила в окупацію фактично з перших днів повномасштабного вторгнення і була відрізана від постачання кормів, ветеринарних препаратів, не було можливостей збуту молока.

«Окупація дуже погано вплинула на корів, які не мали звичного раціону та догляду. Після пережитого періоду більшість поголів’я була хворою та вже непридатними для подальшого виробництва молока. Тому ферму довелося закрити», — розповів він.

За його словами, в перспективі в Україні виживуть насамперед невеликі сімейні господарства, які утримують не більше 100-150 голів, оскільки вони мають дуже просту систему управління.

«Щодо відродження індустріального молочного скотарства у наших північних малонаселених регіонах в мене є великі сумніви, адже немає кому працювати на фермах, немає де переробляти молоко та куди його реалізовувати», — зазначив Алекс Ліссітса.

Нагадаємо, що Україна у вересні експортувала рекордний обсяг молокопродуктів.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *