Незабаром можна буде побачити тушкованку від KSG Agro

Агрохолдинг KSG Agro планує зайти на ринок консервованого і тушкованого м’яса.

Про це розповів голова ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов в інтерв’ю для «‎Інтерфакс-Україна». ‎ 

За його словами, це питання буде розглянуто найближчим часом, як для реалізації в Україні, так і на експорт. 

«Так, ця продукція є дуже затребуваною і має тривалі терміни зберігання. Будемо намагатись, щоб вона була якісною і недорогою, тому розглядаємо можливість поставки в Україну кількох ліній для виробництва тушонки‎», — розповів ‎Сергій Касьянов.  

Касьянов розповів, що імпорт свинини в Україну за нинішнього фіксованого курсу долара може бути економічно доцільним за її ціни не нижче 65 грн/кг у живій вазі.

Коментуючи ситуацію на ринку свинини, аграрій наголосив, що через зупинення роботи багатьох підприємств галузі в Донецькій та Харківській областях внаслідок війни, конкуренція виробників суттєво зменшилася. 

«‎Через зменшення пропозиції попит на свиней зріс, а, внаслідок невигідності імпорту, виробляти свинину в Україні стало вигідніше. Втім українським виробникам свинини дуже важко конкурувати з європейськими свиногосподарствами, які отримують відповідні дотації з бюджету Євросоюзу, тоді як в Україні тваринники позбавлені держпідтримки», — підсумував ‎очільник KSG Agro.  

Нагадаємо, KSG Agro за 10 місяців п.р. збільшив виручку від реалізації свиней на понад 34% у порівнянні з аналогічним періодом 2021 р. 

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *