Можливість держдопомоги шукають для рибного бізнесу

Міністерство аграрної політики України розглядає можливість державної підтримки представників рибного бізнесу, зокрема допомоги міжнародних партнерів.

Про це розповів заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня, говориться у повідомленні відомства.

«Для запуску процесу державної підтримки, що виділяється на певні напрями в агросекторі, першочергово потрібно реалізувати реформу і продемонструвати прозору діяльність та динаміку розвитку», —  зазначив він.

Віталій Головня запропонував створити робочу групу з представників асоціацій рибної галузі та фахівців Держрибагентства, яка проведе необхідні розрахунки витрат, зокрема в секторі аквакультури, з чітким аналізом ефективності та у порівнянні з іншими видами аграрної діяльності. Після чого буде зрозуміло, що повинно бути змінено в системі оподаткування задля покращення умов аквакультурного бізнесу.

Також зазначається, що спільні напрацювання Держрибагентства та Мінагрополітики у реформі галузі закривають 80% проблем, що наразі найбільше турбують громадськість.

«Ми ефективно відпрацювали з громадськістю систему електронного моніторингу рибальських суден, порядок надання дозвільних документів, якісність яких підтверджує відсутність зауважень, адже ми враховували інтереси усіх зацікавлених сторін. Надалі пропоную спільно відпрацювати важливі документи, зокрема проєкт постанови уряду щодо єдиної електронної системи рибної галузі та законопроєкт про простежуваність продукції з водних біоресурсів, який буде стосуватися всього, де є рибна продукція, тому що простежуваність за європейськими нормами торкається абсолютно кожної ланки», — наголосив т.в.о. голови Держрибагентства Ігор Клименок.

За його словами, справедливому розподілу прав на добування водних біоресурсів сприятимуть аукціони, які проводитимуться після прийняття відповідного законопроєкту, який вже на розгляді у Верховній Раді України.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *