Курятина займе половину світового ринку м’яса

М’ясо птиці протягом наступного десятиліття залишатиметься найшвидше зростаючим ринком м’яса і до 2031 р. займе 47% споживання.

Про це йдеться у прогнозі OECD/FAO Agricultural Outlook, пише poultryworld.net.

На думку експертів, довгостроковий перехід до м’яса птиці продовжуватиме зміцнюватися, частково через перевагу білого м’яса серед країн із високим рівнем доходу. Це пояснюється тим, що м’ясо птиці вважається легким у приготуванні, здоровішим і сприймається як кращий вибір. У країнах із середнім і низьким рівнем доходу птиця розглядається як дешевша альтернатива іншому м’ясу.

«У результаті прогнозується, що до 2031 р. доступність білка з птиці зросте на 16% і до того часу становитиме 47% споживаного м’яса, за яким слідуватимуть свинина, вівці та велика рогата худоба», — говориться у звіті.

Прогнозується, що споживання м’яса птиці в усьому світі зросте до 154 млн т протягом прогнозованого періоду, насамперед у кількох густонаселених регіонах, таких як Китай, Індонезія, Індія, Малайзія, Пакистан, Перу, Філіппіни і В’єтнам.

У короткостроковій перспективі очікується, що перехід у споживанні м’яса з громадського харчування на домашню кухню, який стався під час пандемії Covid-19, буде короткостроковим і повернеться до попередніх моделей витрат.

Загалом світова пропозиція м’яса буде збільшуватися, щоб задовольнити зростаючий попит, досягнувши 377 млн т до 2031 р., але це буде повільніше, ніж за останнє десятиліття. Зростання виробництва м’яса припадатиме на Китай, за яким йтимуть США, Бразилія та Індія. Водночас очікується, що виробництво м’яса в Європейському Союзі впаде протягом цього періоду через збільшення внутрішніх витрат і витрат на навколишнє середовище та зменшення експортних можливостей.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *