Комбікормовий завод потужністю 20 т/год обійдеться у €1,5 млн

Вартість комбікормового заводу «під ключ», потужність якого 2 т продукції за годину, складає приблизно від €100 тис., повідомив керівник проєктів компанії «Сій Добро» Антон Водяник в інтерв’ю для Kurkul.com.

Компанія пропонує обладнання «під ключ», з завальною ямою, центральним сегментом, вивантажуванням готового комбікорму, зберіганням компонентів та готового корму.

«Якщо ж необхідна потужність 20 т/год, то, наприклад, я рахував нещодавно такий проєкт, він виходив €1,5 млн», — говорить Антон Водяник.

Він додає, що повна окупність приходить через 3-4 років.

В залежності від масштабу заводу, час від підписання договору до введення в експлуатацію може зайняти від 4 до 6 місяців.

«Якщо, наприклад, 2 т/год завод без грануляції, то виробництво обладнання приблизно 2-2,5 міс. Ще кілька тижнів потрібно на доставку, плюс місяць для монтажу. Тому загалом виходить 3-4 місяці. Якщо ще, наприклад, не має приміщення і його потрібно збудувати, то це забирає час. Можна робити паралельно: обладнання виготовляється в Німеччині, а тут будується приміщення», — пояснив керівник проєктів «Сій Добро».

Що стосується оплати,  Перший внесок платиться після підписання контракту, другий і третій — через 1-2 місяці, у залежності від того, яке обладнання замовлено і на який час розраховане виробництво. Останню частину платить клієнт тоді, коли завод уже змонтовано.

Раніше повідомлялося, що аграрії, які займаються переробкою, можуть отримати гранти від держави до 8 млн грн.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *