Дорога європейська свинина не користується попитом в Україні

Імпорт свинини протягом травня 2023 року залишився на низькому рівні.

Про це говориться у повідомленні асоціації «Свинарі України».

За попередніми даними митної статистики, у травні сукупні надходження свіжого, охолодженого та мороженого м’яса свиней (УКТ ЗЕД 0203) склали 603,5 т на $1,7 млн у валютному вираженні. Це трохи більше, ніж місяцем раніше, проте значно слабше за звичну імпортну активність у попередні роки.

«Так, лише минулого травня, стимульований податковими пільгами, обсяг імпорту свинини був у 10 разів більшим. А сукупний обсяг завезеної свинини за п’ять місяців більш ніж уп’ятеро поступається показнику аналогічного періоду 2022 року та у 2,5 раза менший порівняно з позаминулим роком: 4,2 тис. т проти 22,4 тис. т і 10,3 тис. т відповідно», — зазначають в асоціації. 

Експерти визнають, що істотна волатильність цін закупівлі у травні, зокрема їх підвищення у кінці місяця, дещо пожвавила активність імпортерів у останній тиждень місяця. Проте це не мало істотного впливу на ринкову ситуацію, враховуючи незначні обсяги зовнішніх надходжень. 

«Основним стримуючим чинником і надалі залишаються підвищені ціни на європейському ринку свинини та, відповідно, на імпортні позиції відповідного походження. Так, середня ціна кілограма імпортованої у травні свинини склала $2,82 проти $2,4 у квітні та $1,88 у березні», — роз’яснили аналітики.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *