Держава забезпечує мінімальні норми споживання м’яса

Обсяг валового виробництва АПК зменшився, але держава забезпечує мінімальні норми споживання продукту на одну особу.

Про це заявила заступник директора Департаменту аграрного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства України Олена Дадус.

«Щодо м’яса та м’ясної продукції, то це 50-53 кг. Найбільша частка припадає на м’ясо птиці (25,7%) та свинину (понад 20%)», — зазначила вона.

Олена Дадус підкреслила, що Україна має потенціал до відновлення та розвитку тваринництва, зацікавлена в сталому, екологічно безпечному тваринництві та якісній продукції. Наразі необхідна підтримка міжнародних партнерів у забезпеченні потужними генераторами, розвитку біометанової галузі та імплементації системи простежуваності червоного м’яса.

«Майже 20% поголів’я великої рогатої худоби було сконцентровано на тих територіях, які наразі є тимчасово окупованими, або на яких ведуться активні бойові дії. Ті комплекси не можуть працювати й виготовляти продукцію в повному обсязі. В перші місяці війни вдалося частково перемістити поголів’я, підприємства. Але якщо ми говоримо про підприємства і тварин, яких вдалося перемістити на мирні території, то це не переважна частка», — уточнила вона.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *