Ціни на свинину стабілізувались на рівні 70 грн/кг

Ціни закупівлі свиней забійних кондицій у перший тиждень 2023 року не змінилися.

Про це говориться у повідомленні асоціації «Свинарі України».

Як зазначається, у ході останніх торгів 2022-го більшість операторів не переглядала закупівельні ціни на свинину, а зміна цін, яку подекуди фіксували, не перевищувала 1 грн/кг.

«Тож основні товарні обсяги, дещо менші після передноворічного пожвавлення з боку заготівельників, розписали по 69,5-71 грн/кг. Хоча епізодично зустрічалася ціна нижче вказаного мінімуму, середньозважена позначка зупинилася на рівні 70,3 грн/кг», — констатують експерти.

Представники м’ясопереробної галузі відзначили, що на тлі стабілізації закупівельних цін, ціни на охолоджені свинячі півтуші теж переважно не коригували. Більшість із них констатує, що торгівля між святами йде прогнозовано та відносно стабільно.

«На думку заготівельників, на подальшу цінову динаміку найвідчутніше впливатиме стан енергетичної системи та очікувана сезонна зміна активності споживачів. Наразі виробники свинини не спостерігають напруженості у перемовинах із покупцями, реалізація живця йде планово (без відмов чи переносів попередньо заброньованих партій), тож перехідних залишків немає, а наявні до пропозиції обсяги трохи поступаються стандартним», — додають в асоціації.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *