Через війну знищено до 20% поголів’я худоби та птиці

Внаслідок російського вторгнення в Україну втрачено 15-20% поголів’я великої рогатої худоби, свиней і птиці.

Про це йшлося на міжнародній конференції EuroTier 2022, повідомив кореспондент Latifundist.com.

Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький під час виступу на конференції зазначив, що галузь тваринництва переживає важкі часи, але демонструє стійкість перед непередбачуваними викликами, відновлюється та посилює міжнародну співпрацю з країнами ЄС, зокрема з Німеччиною.

«Через військові дії, за попередніми оцінками, втрачено 15-20% поголів’я великої рогатої худоби, свиней і птиці. У цій ситуації господарства, які борються за своє існування, змушені переорієнтовуватися, шукати альтернативні шляхи та відновлювати галузь‎»‎, — зазначив заступник міністра.

Висоцький упевнений, що тваринництво чекає новий виток прогресивного розвитку, що забезпечить розвиток бізнесу, створення нових робочих місць та виготовлення якісної продукції, здатної до міжнародної конкуренції.

Він наголосив, що зараз важливо обмінюватися передовими технологіями, фіксувати дружні контакти, налагоджувати взаємовигідну співпрацю в рамках розвитку тваринництва України, українських та німецьких компаній.

Нагадаємо, що на конкурсі інновацій EuroTier 2022 оголосили переможців. Журі присудило 4 золоті та 14 срібних медалей.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

 

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *