Близько мільйона голів птиці було знищено на Донеччині внаслідок удару росіян по птахофабриці

Під Святогірськом Донецької області ракетами та артилерією росіяни знищили підприємство «Фенікс» з 800 тисячами голів птиці. До повномасштабного вторгнення це виробництво курячих яєць було одним з найпотужніших. 

Про це повідомила речник Донецької ОДА Тетяна Ігнатченко в Facebook.

Відмічається, що щоденно підприємство надавало пів мільйона яєць та годувало українського споживача. Але в травні 2022 року ворог завдав значної шкоди — росіяни щоденно обстрілювали потужності. 

«У нас на той час працювало понад півтори сотні людей і вже після перших обстрілів я відчув, що просто не маю морального права їх вмовляти виходити на роботу. Птахи загинули через відсутність електронергії. Підприємство бомбили більше 10 разів, загинула колосальна кількість птиці. Загалом на підпрємстві було близько 800 тисяч голів, вижило лише кілька десятків. Потроху все прибираємо та відновлюємо», — розповів керівник підприємства Ігор Зинковський.

Як додає підприємець, пташник бомбили до стану значних руйнувань — росіяни перебили комунікації, потрощили обладнання, і загинула майже уся птиця. За розрахунками травня збитки виробника склали 120 млн гривень без урахування знищеного обладнання та приміщень.

Варто зауважити, що «Фенікс» власники відродили на Донеччині після вже знищеного на Луганщині росіянами у 2014 році. Керівник Ігор Зиньковский говорить, що і зараз все з часом та матеріальними можливостями відновиться, а найголовніше те, що вижили працівники.

Нагадаємо, що після звільнення з-під окупації свиногосподарство «Агрокомбінат «Слобожанський», розташоване в Чугуївському районі Харківської області, відновлює роботу. 

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *