В прошлом году согласовано 75 международных ветеринарных сертификатов на экспорт и импорт растениеводческой и животноводческой продукции

Компетентні органи України та іноземних країн за 2019 рік погодили 28 форм міжнародних ветеринарних сертифікатів на експорт об’єктів державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду з України та 47 форм на імпорт об’єктів міжнародних ветеринарних сертифікатів на імпорт до України.

Про це повідомила т. в. о. Голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко під час презентації результатів роботи у 2019 році, яка відбулась 20 лютого 2020 року.

Так, 28 форм міжнародних ветеринарних сертифікатів на експорт були погоджені з компетентними органами: Боснії та Герцеговини, Ефіопії, Катару, КНР, Лівану, Лівії, Північної Македонії, Королівства Саудівська Аравія, Сербії, Сінгапуру, Туреччини, Японії, Тайваню.

А 47 форм міжнародних ветеринарних сертифікатів на імпорт до України були погоджені з компетентними органами: ЄС, Бельгії, Білорусі, Болгарії, Великобританії, Вірменії, Греції, Естонії, Ірландії, Іспанії, Італії, Канади, Литви, Молдови, Німеччини, Польщі, Румунії, Сербії, Словаччини, Угорщини, Фінляндії, Хорватії, Швейцарії, Швеції.

«Крім того, торік Україна успішно пройшла 5 зовнішніх аудитів компетентних органів ЄС, Китаю, Канади, Ефіопії щодо системи державного контролю за виробництвом різного роду продукції. Це свідчить про визнання системи державного контролю в Україні та її дієвість, а також говорить про те, що українська продукція є затребуваною в світі. Ми робимо все на рівні держави, аби гарантувати як національному, так і закордонному споживачу якісний та безпечний продукт», – наголосила Ольга Шевченко.

Також у 2019 році було підписано 5 міжвідомчих міжнародних договорів щодо експорту шроту ріпакового з України до КНР, щодо вимог для меду, що експортується з України до КНР, щодо парафування міжнародного ветеринарного сертифіката здоров’я для експорту антилоп з України до КНР, щодо основних напрямів співробітництва у сфері захисту прав споживачів, Грантова угода «Підтримка заходів захисту, які здійснюються з метою боротьби з африканською чумою свиней (АЧС) в Україні».

Источник: www.agroreview.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *