ТОП-8 “зеленых” профессий будущего

Глобальний договір ООН в Україні оприлюднив список «зелених» професій, які є популярними вже зараз або ж скоро стануть такими.

Внаслідок діяльності людини на межі вимирання знаходяться близько 1 млн біологічних видів. Такі дані вказані у звіті Програми ООН з навколишнього середовища. Відповідно до звіту WWF «Living planet report», з 1970 по 2014 рік хребетних тварин стало менше на 60%. Світу необхідні фахівці, які розроблять та реалізують програму відродження тварин та відновлення площ для їхнього проживання.

Сіті-фермери

Експерти вважають, що у майбутньому звичайні фермери не зможуть задовольнити потребу людства в органічній продукції. Тож, на допомогу їм прийдуть сіті-фермери з сучасними технологіями – 3D-принтерами, світлодіодними лампами та аналізом даних. Такі ферми вже з’являються, однак через кілька років їх стане більше. Плюс їхньої продукції в тому, що її не потрібно далеко транспортувати, відтак вона залишається свіжою.

Фахівці в галузі зміни клімату

Зміни клімату невідворотні. Планета потребує фахівців, які б розробили та впровадили програми, направлені на адаптацію регіонів до змін клімату, прогнозували б катаклізми та допомагали б скороченню викидів парникових газів.

Інженери відновлюваних джерел енергії

За різними даними, протягом найближчих п’яти років частка енергії, що отримується з поновлюваних джерел зросте на 43%. Це стане наслідком заходів, які проводять країни, щоб знизити залежність від нафти та газу. Будуть необхідні у цій сфері інженери, вчені, лобісти.

Інженери “зеленого” транспорту

Через великий попит на електрокари потреба у спеціалістах цієї сфери зростатиме. Також зараз розробляються інші варіанти заміни «брудного палива». У майбутньому можуть з’явитися авто, що працюють на альтернативних видах палива – вітрі та сонячній енергії.

Зростає попит і на спеціалістів, що обслуговують сонячні батареї, робітників електростанцій, хвильової енергетики.

“Зелені” будівельники

Зростатиме необхідність у фахівцях, які знатимуться на технологіях зведення будинків з екологічно нешкідливих матеріалів. Такі хатинки вже зараз стають трендом.

Спеціалісти з переробки відходів

Багаторазова переробка здатна скоротити відходи. У циклічної економіки є кілька цілей: скорочення поглинання природних ресурсів, використання відновлюваних ресурсів, перехід на безвідходне виробництво. Звісно, багаторазова переробка потребує додаткових виробничих майданчиків але водночас створить додаткові робочі місця.

Фахівці в галузі сталого розвитку

Вже зараз ведуться обговорення доступу до світових фінансів лише компаній, що мають програми сталого розвитку. Тож, бізнес має розвиватися та адаптуватися відповідно до цілей сталого розвитку: реалізовувати екологічні та соцпрограми, розвивати громади, де є бізнес. Топові лідери країн і корпорацій на Всесвітньому економічному форумі в Давосі дійшли згоди, що час використання ресурсів землі закінчився. Отже, як рухатися далі, можуть підказати спеціалісти з питань сталого розвитку.

Технічні спеціалісти з якості води

Необхідні нові технології, які зможуть зберегти якість води з природних та штучних водойм. Тож, і фахівці у цій сфері будуть потрібні нашій планеті.

Джерело: LANDLORD

Источник: www.agroreview.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *