Сегодня вступает в силу решение Еврокомиссии о зонировании вспышки птичьего гриппа в Украине

03 березня 2020 року Європейська Комісія на своєму сайті оприлюднила рішення про внесення змін до Додатку I Регламенту ЄС № 798/2008 стосовно внесення України до списку країни, щодо яких застосовуються принципи зонування під час реєстрації спалаху грипу птиці.

Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

“Відповідно до рішення Єврокомісії зона, з якої припиняється експорт продукції птахівництва, обмежується 10-ма км довкола джерела спалаху.

Офіційно рішення набуває чинності 07 березня 2020 року.

Цьому рішенню передувала кропітка щоденна робота, інтенсивні переговорні процеси та постійна комунікація фахівців  Міністерства розвитку економіки,  торгівлі та сільського господарства України, Держпродспоживслужби та Представництва України в ЄС з членами Європейської Комісії”, – йдеться у повідомленні.

З оригіналом рішення Єврокомісії можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, 18 січня спалах пташиного грипу зафіксували у фермерському господарстві на Вінниччині. 

Це стало підставою для призупинення ввезення української курятини в європейські країни. Таке рішення Єврокомісія прийняла 22 січня, чим дуже здивувала українських посадовців. У Держпродспоживслужбі пояснили, що між Україною та ЄС були попередні домовленості не перекривати торгівлю через локальні спалахи пташиного грипу, які з початку року були в ЄС.

Зазначимо, що через спалах пташиного грипу Держпродспоживслужба застерегла українців від купівлі м’яса птиці на стихійних ринках.

Источник: www.agroreview.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *