Заборони промислового фермерства у Швейцарці не буде: результати референдуму

Заборона тваринництва промислового формату і посилення вимог утримання свійських тварин не знайшла підтримки у жителів Швейцарії. На референдумі «проти‎»‎ проголосували 62,9% виборців. 

Про це повідомляє Swiss Info.

Зазначається, що голосування відбулося у неділю 25 вересня. Більшість виборців проголосували проти ініціативи, що навіть більше, ніж прогнозували опитування. Лише у кантоні Базеля її підтримали. 

Міністр внутрішніх справ Ален Берсе сказав, що це свідчить про довіру громадян до того, що чинне законодавство достатньо дбає про добробут свійських тварин. Референдум ініціювали після того, як відповідна кампанія зібрала 100 тисяч підписів.

Нагадаємо, що ініціатива вимагала покращити умови утримання свійських тварин, зокрема, гарантувати їм регулярне перебування на свіжому повітрі та обмежити кількість поголів’я, яке дозволено утримувати в одному приміщенні. 

На підтримку ідеї залучили й кліматичні аргументи, зазначаючи, що потрібно відмовлятися від інтенсивного ведення сільського господарства і зменшувати споживання м’яса. На перехідний період мали виділити 25 років. 

Опоненти ініціативи, у тому числі уряд і більшість депутатів у парламенті, застерігали, що такі зміни призвели б до суттєвого здорожчання сільськогосподарської продукції та зменшення асортименту та напливу на швейцарський ринок дешевших продуктів із сусідніх країн. Ініціатива водночас вимагала, аби й для імпорту встановили аналогічні вимоги. 

 

 

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *