В Україні почнуть працювати два нові «сухі порти»

На Волині розбудовують інфраструктуру під два «сухі порти», котрі слугуватимуть для вивезення сільськогосподарських культур українських аграріїв на закордонний ринок.

Про це «Українському радіо. Луцьк» розповів начальник обласного управління агропромислового розвитку (АПР) Юрій Юрченко, пише Суспільне.

«На сьогодні в нас одному місці продовжуються роботи будівельні, в другому — реконструкційні по елеваторах, які знаходяться поблизу залізнично-дорожніх колій. Це дасть змогу після введення їх експлуатацію експортувати зерно не тільки морем, а й залізницею», — розповів Юрченко.

За його словами, якщо ці два порти запрацюють на повну, то Волинь може експортувати понад 3 млн т культур на рік. Йдеться про експорт зернових і технічних культур.

Читайте також: Ренійський елеватор збудує нові виробничі потужності для перевалки рослинної олії

Юрченко розповів, що до повномасштабного вторгнення росії через територію Волині експортувалося орієнтовно 110 тис т зернових і технічних культур на рік. У 2022 році цей  показник зріс до 1,5 млн т.

«Здійснюються прямі поставки на порти зернової групи. Також йдуть і технічні культури, які не залишаються на території Євросоюзу, а прямують далі», — додав Юрченко.

Нагадаємо, на території колишнього цегельного заводу у Рівному будують харчопереробний комплекс, на якому фасуватимуть крупи, виготовлятимуть чаї, спеції, макарони та безглютенові солодощі. Першу чергу комплексу планують запустити восени 2023 року.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *