Сьогодні будівництво елеваторів є виправданим та доцільним бізнесом — думка

Шалений попит на перевалку зерна відчувався до відкриття портів Одеси. Далі ситуація нормалізувалась, говорить директор Самбірського елеватора Тарас Панахид. Він вважає, що зараз будівництво елеваторів є виправданим та доцільним бізнесом. 

Про це йдеться в матеріалі: «‎Як побудувати фермерський елеватор під час війни та зекономити до 20% на обладнанні» на Kurkul.com.‎ 

«Спершу були десятки дзвінків, якщо не сотні. Дзвонили люди з усієї України, шукали можливість будь-яким шляхом врятувати врожай минулого маркетингового року. З відкриттям портів попит спав і ситуація нормалізувалася», — поділився елеваторист.

Такої ж думки дотримується й керівник проєкту будівництва в Самборі Богдан Дудар. Хоча елеваторний бізнес наразі є дуже ризиковим, це не відняло його актуальності.

«Зараз попит на будівництво елеваторів менший, ніж до 24 лютого. Інвестори почали дивитися на ризики, стали акуратними, частково зменшили свої об’єми. Хоча, як і до повномасштабного вторгнення, інвестиції повертають протягом 4-5 років», — розповів він.

Читайте також: «‎Агросем став трейдером поневолі — Олександр Вайнер»‎ 

Попит на елеваторне обладнання має сезонний характер, говорить комерційний директор KMZ Industries Олександр Небеський. Тому саме зараз дійсно пішов на спад. Попри це компанія KMZ Industries веде перемовини та працює над новими проєктними рішеннями для комплексів, які мають запрацювати в сезоні 2023 р.  

«На мою думку, зараз будівництво елеваторів виправдане. Підтвердженням цьому є наші замовники, які продовжують реалізовувати не тільки довоєнні проєкти, але й нові. Україна мала дефіцит потужностей для зберігання ще до повномасштабного вторгнення росії, а згодом цей дефіцит тільки збільшився. Правда, зараз бачимо більшу націленість замовників на реалізацію комплексів саме для перевалки продукції, а не для довгострокового зберігання», — поділився комерційний директор.

Нагадаємо, що великий виробник елеваторів розширює штат і шукає спеціалістів.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

 

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *