Розрахунок продуктивності зерносушарок для малих, середніх та великих підприємств

Серед малих та середніх фермерських господарств продуктивність зерносушарок в 3000 тонно-відсотків на добу найбільш затребувана.

Про це розповів керівник компанії «НОВИЙ ЕЛЕВАТОР» Євген Романов в матеріалі: «‎Як вибрати зерносушильний комплекс: покрокова інструкція» на Elevatorist.com.‎ 

«Ми радимо купувати обладнання із запасом продуктивності, бо росте врожайність, і вологість зерна щороку збільшується. Зерносушарка — це самостійний високорентабельний бізнес, і зайвих потужностей не буває. В період із середини літа і до середини зими завжди знайдуться сусіди, яким треба сушити зерно», — зазначив Євген Романов.

Експерт додає, що господарствам, які планують надавати послуги, треба провести маркетингові дослідження, і на основі цього обирати потужність обладнання.

«Необхідно познайомитися з місцевими фермерами на відстані до 50 км. У нас є 5 таких майданчиків, тому зазначимо, що сушити зерно приїжджають і за 100 км. Також потрібно з’ясувати, чи місцевим фермерам дійсно потрібно буде сушити зерно, чи готові вони звертатися до вас, чи є і як працюють конкуренти», — пояснив Єген Романов.

Також, на думку фахівця, важливо знати середню вологість зерна в регіоні та приблизний обсяг врожаїв місцевих фермерів.

Великим господарствам та елеваторам, говорить Євген Романов, буде мало однієї зерносушарки, яка б знімала 3000 т/% зайвої вологи за добу. 

Для більших проєктів «НОВИЙ ЕЛЕВАТОР» пропонує схему «ТАНДЕМ 1+1» — це два послідовно з’єднані комплекси, що можуть сушити до 700 т зерна на добу та знімати до 26% вологості за один прохід без перегріву продукції. Подвійний комплекс працює на 10% вище стандартної продуктивності, а окремо на сушарках можна дороблювати дві різні культури.

Читайте також: «‎Другий хліб, або Як отримувати високий врожай картоплі в умовах посухи»‎ 

Нагадаємо, що програма USAID АГРО запрошує подавати заявки на одержання субгранту для збільшення потужностей зберігання та сушіння зерна.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *