Прикордонний зерновий термінал збільшить потужності зберігання

Alebor Group планує збільшити потужності зберігання Вадул-Сіретського терміналу (ВСТ), який розташований на кордоні з Румунією.

Про це йдеться у матеріалі Elevatorist.com «Стратегічне рішення — Alebor Group про будівництво перевантажувального терміналу ВСТ на кордоні з Румунією».

 «Ми зараз серйозно розмірковуємо над тим, щоб продовжувати будівництво, і хочемо додати 70 тис. тонн зберігання, щоб було загалом 100 тис. тонн. Тоді другий ряд силосів будемо ставити з іншої сторони робочої вежі, і таким чином у нас буде 2 поточні лінії для роботи з двома культурами одночасно», — розповів генеральний директор елеваторного напрямку Alebor Group Олексій Цуркан.

Потужність ВСТ у прийомці на перевантаження з вагона на вагон складає 300 т/год, автотранспорт — 200 т/год. На терміналі працює два підйомники загальною потужністю 400 т/год.

До того ж, на терміналі успішно приймають румунські вагони. Після завершення будівництва другої точки навантажування, термін обробки румунського потягу скоротиться до 8 годин. Наразі цей час складає 12 годин.

Нагадаємо, про наміри будівництва зернового терміналу на румунсько-українському кордоні Alebor Group заявила в липні 2022 року. Вже 27 жовтня на новий перевантажувальний термінал заїхав перший румунський вантажний поїзд.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *