Повторна пожежа в порту Джурджулешти спровокувала перевірки всіх елеваторів в Молдові

У Молдові пройдуть розслідування причин повторних загорянь в порту Джурджулешти та терміново перевірять всі елеватори в республіці.

Про це заявила прем’єр-міністр Молдови Наталія Гаврилиця, пише EurAsia Daily.

Зазначається, що численні пожежі на елеваторах у порту Джурджулешти ставлять під загрозу критично важливу інфраструктуру національного значення і безпеку в прикордонній зоні. 

У цьому контексті глава виконавчої влади Наталія Гаврилиця, доручила уряду провести комплексну перевірку стану зерносховищ.

«На початку минулого тижня я звернулася до всіх відповідальних міністерств із проханням швидко розслідувати причини повторних пожеж в елеваторах у Джурджулештському порту і вжити необхідних заходів для усунення наслідків і запобігання подібним інцидентам у майбутньому‎»‎, — зазначила Гаврилиця.

Повідомляється, що через три доби після займання пожежникам вдалося локалізувати пожежу. 

«У ніч на 23 січня на місці події чергувала пожежна бригада. Протягом сьогоднішнього дня важка техніка продовжить демонтаж конструкції, щоб фахівці могли продовжити протипожежні заходи. Є серйозна загроза забруднення навколишнього середовища‎», — повідомляє Генінспекторат надзвичайних ситуацій Молдови.

Нагадаємо,  що у молдавському порту на Дунаї Джурджулешти 20 січня загорівся резервуар місткістю 1 100 т, де зберігався соняшниковий шрот. 

Раніше, 16 січня. елеватор також горів. Його гасили два дні, одна з ємностей завалилася. Причиною могло стати тривале тління вмісту, що призвело до руйнування цистерни.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *