Поради експерта з переобладнання сушарки на альтернативні види палива

Монтаж теплогенераторів GRECO Group в агрохолдингу Галс Агро

В «Галс Агро» радять перед тим, як починати такий проєкт визначитися з тим, яка саме сировина буде використовуватися в якості палива для теплогенератора. В холдингу від початку вирішили, що будуть працювати на пелеті і трісці. 

Про це йдеться в матеріалі: «‎Як перевести зерносушарку на альтернативне паливо: досвід і поради від Галс Агро»‎ на Latifundist.com.

Якщо пелету закупляють, то тріску заготовляють самі, розповів керівник Чернігівського кластеру «Галс Агро» Павло Пустовойт. Для цього домовляються з територіальними громадами про розчищення хащів та розліснення земельних ділянок.

«Проблем з сировиною для теплогенераторів немає. Пелети ми купуємо у різних постачальників по різним цінам. В цьому році закупили більше 1 тис. т пелет та заготовили приблизно 500 т тріски. Взагалі про заготівлю сировини потрібно думати весною. Зараз її теж можна знайти, але ціни будуть зовсім інші», — відмітив керівник.

І додає, щоб посушити 1 тонно-відсоток зерна потрібно 2,5  кг пелет та 5-6 кг тріски. 

«Щодо останньої, то є декілька нюансів. В ідеалі вологість тріски не повинна перевищувати 12-15%. Звісно, що вологість тріски багато в чому буде залежати від старанності персоналу та технологічних можливостей підприємства. В тих теплогенераторах, які поставив «Галс Агро» допускається спалювання тріски з вологістю 25%‎»‎, — ділиться досвідом Павло Пустовойт.

Додатково потрібно буде обладнати сухе місце для зберігання тріски і закупити спеціальну дробарку. В «Галс Агро», щоб робити тріску, закупили дробарку волинського виробника Palche.

Читайте також: «‎Переобладнання зерносушарки на альтернативне паливо: досвід Галс Агро»‎ 

Нагадаємо, що український виробник зерносушильного обладнання вийшов на європейський ринок.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *