Контінентал зменшить посіви кукурудзи до 10%

У «Контінентал Фармерз Груп» цьогоріч планують зменшити посіви кукурудзи з 15% до 10%. Основна причина — елеватори. Адже якщо виникнуть проблеми із «зерновим коридором»‎, то може виникнути дефіцит елеваторних місткостей.

Про це розповів операційний директор холдингу Віталій Ставнічук, пише AgroTimes.

«Ми ще почекаємо до кінця лютого — початку березня й вирішуватимемо остаточно щодо посівних площ кукурудзи, зважаючи на ситуацію. Торік ми вже змінили структуру — більше сіяли цукрового буряку, гречки, зважаючи на питання продовольчої безпеки, щоб забезпечити внутрішнє споживання», — зазначив фахівець.

Цього року також планують вирощувати ці культури. Не відмовляються й від картоплі, адже агрохолдинг — один із найбільших виробників цього стратегічного для України овочу.

«Загалом ситуація щодо структури посівів у країні неоднозначна. Дехто не досіяв озимини, наприклад, пшениці, а в полях ще стоїть багато кукурудзи. Зважаючи на це, попит на кукурудзу наступного сезону може бути, і люди сіятимуть її більше. Логіка у цьому є. Але ми думаємо над проблемами зберігання, якщо її неможливо буде реалізувати, зважаючи на політичну ситуацію. Тому треба мати люфт для ухвалення рішення», — додав Віталій Ставнічук.

Читайте також: «Бізнес всупереч війні, або Про нові напрямки роботи Ерідон, LNZ Group, VITAGRO та інших агрокомпаній у 2022 році‎»‎ 

Нагадаємо, у червні минулого року «Контінентал‎»‎ заявив про запуск нового елеватора на заході України.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *