John Deere дозволив клієнтам самостійно ремонтувати техніку

Виробник тракторів John Deere погодився надати своїм клієнтам у США право ремонтувати свою техніку.

Раніше фермерам дозволяли використовувати лише авторизовані запчастини та сервісні центри, а не дешевші варіанти самостійного ремонту, пише BBC.

Так, 8 січня Американська федерація фермерських бюро (AFBF) і Deere & Co. підписали меморандум про взаєморозуміння.

«Це вирішує давню проблему для фермерів, коли справа стосується доступу до інструментів, інформації та ресурсів, водночас захищаючи права інтелектуальної власності John Deere та гарантуючи безпеку обладнання», — зазначив президент AFBF Зіппі Дюваль.

Згідно з угодою, власникам обладнання та незалежним фахівцям з ремонту не буде дозволено «розголошувати комерційні таємниці» або «скасовувати функції безпеки чи контролю викидів або регулювати рівні потужності сільськогосподарського обладнання».

Як повідомив старший віцепрезидент Deere&Co Дейв Гілмор, компанія чекає на співпрацю з AFBF і «нашими клієнтами у найближчі місяці та роки, щоб гарантувати, що фермери і надалі матимуть інструменти і ресурси для діагностики, обслуговування та ремонту свого обладнання».

Фермери є частиною масового руху за право на ремонт, який тисне на виробників, щоб вони дозволили клієнтам і незалежним ремонтним майстерням ремонтувати їхні пристрої.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *