Фахівець розповів, з якими складнощами стикаються елеватори під час приймання зерна

Станом на 31 жовтня елеватори «‎АГРОТРЕЙД»‎ прийняли 233 тис. т. зерна, що становить 47,3% від загального плану, повідомила пресслужба компанії.  

Зазначається, що цьогорічну заготівельну кампанію ускладнює погода, адже через суттєві опади, аграрії почали збір соняшника, сої та кукурудзи значно пізніше запланованого. Дощі вплинули і на якість зерна.

«Наприклад, забарвленість бороздки пшениці не відповідала стандартам, і портові лабораторії відносили це зерно до сажкових зерен. Доводилось при відвантаженні наймати сюрвеєрів для проведення мікологічного аналізу. Соняшник надходить на елеватори засміченим і вологим. Місцями смітна домішка сягає 45%, тому виконуємо три очистки до сушіння і ще дочищаємо після. Бувало, ми відмовлялись приймати соняшник від деяких господарств через його якість.», — розповідає директор виробничо-технічного департаменту «‎АГРОТРЕЙД» Костянтин Ворона.

Та додав, що через велику кількість смітної домішки постійно відбувається задимлення сушарок. Це все впливає на швидкість приймання. 

Відзначається, що наразі елеватори почали приймати кукурудзу. Фахівці зауважують, що якість зерна гарна, проте і його вологість іноді сягає 24-32%.

Читайте також: «‎Україна вже є зерновим хабом, а може стати біометановим»‎ 

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *