Експерт розповів про недоліки використання відходів, як альтернативного палива для зерносушарок

Теплогенеруючий комплекс НОВИЙ ЕЛЕВАТОР

Використовувати відходи у якості палива в компанії «НОВИЙ ЕЛЕВАТОР» не рекомендують, бо цей варіант має свої недоліки. 

Про це розповіли фахівці компанії «НОВИЙ ЕЛЕВАТОР» у матеріалі «Теплогенератори НОВОГО ЕЛЕВАТОРА допомагають суттєво економити на сушці зерна» на Elevatorist.com.

«По-перше — це проблема високої зольності. Органічні та мінеральні залишки, що не спалюються, вимагають частих зупинок для чищення обладнання. Але все одно рано чи пізно обладнання може вийти з ладу через забивання відходами теплообмінника. Втрати робочих годин і навіть днів у сезон може призвести до втрати частини врожаю, і тому обходиться дорожче за можливу економію», — зазначає Євген Романов.

Він також додає, економія при роботі на відходах — це ілюзія, яка розсипається при розрахунках. Собівартість відходів соняшнику для сушіння 1 тонно-відсотка приблизно на рівні вартості необхідної для цього тріски, але як вже зазначалося, має проблему зольності. А використання «безкоштовної» соломи призводить до виснаження ґрунту полів, звідки вона забирається. Тож через деякий час витрати на внесення добрив перевершують отриману економію.

Читайте також: «‎Україна вже є зерновим хабом, а може стати біометановим, — Сергій Кравчук»‎ 

Фахівці додають, що теплогенеруючий комплекс NET 2000 працює на трісці та пелетах без втрати потужності до температури -5°C. В компанії стверджують, що їхні теплогенератори гарантують ті ж самі показники та продуктивність, що й газові пальники при значній економії витрат.

«Наш досвід однозначно говорить на користь деревної тріски. Це найдешевший, усюди доступний та зручний у роботі вид палива. Ви можете в цьому переконатися, вивчивши порівняння собівартості різного палива для сушіння 1 тонно-відсотка», — говорить керівник  «НОВИЙ ЕЛЕВАТОР» Євген Романов.

Нагадаємо, що елеватори агрогрупи Агрейн поступово переводять свої зерносушарки на тверде паливо.

 

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *